OVER LIFEBIRD TRAINING

Ieder mens verdient het om zich veilig te voelen en veilig te zijn. Wil jij jouw persoonlijke veiligheid vergroten? Wellicht kan ik je helpen.

Overtuigingskracht is een belangrijk onderdeel binnen de weerbaarheid. Door mijn ervaring als communicatiedocent besteed ik veel aandacht aan (non-)verbale communicatie. Een versterkende werking tussen uitstraling, lichaamshouding en stemgebruik. Dit gaat verder dan rechtop staan of hard praten.

Inspiratie voor zelfverdediging haal ik uit mijn opleiding docent gevaarsbeheersing, vaardigheden in taekwondo, krav maga en karate. Ik selecteer de meest effectieve technieken. In mijn trainingen is alles afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden.

Door mijn opleidingen en ruime werkervaring als docent/trainer heb ik oog voor groepsdynamica. Jij krijgt de aandacht waar je recht op hebt. Ik ben flexibel als het kan, rechtlijnig als het moet en pas aan waar nodig. Géén eenheidsworst of zomaar een lesje draaien!

Een greep uit mijn CV

  • Opleidingen: Klinische Psychologie (MSc), Docent Gevaarsbeheersing, Taekwondotrainer, Mindfulnesstrainer, Communicatiemanagement (BComm), Onderwijskundig Ontwerp en Advisering (MSc), Psychomotorische Therapie i.o. (MA).
  • Werkervaring: psychomotorisch therapeut, psycholoog, weerbaarheidstrainer, communicatiedocent, trainer omgaan met agressie, sportinstructeur, mindfulnesstrainer.

Life – Bird

In andere talen betekent Evelyn leven of vogel. Een life bird is een doorgaans zeldzame vogel die je voor het eerst in de vrije natuur ziet. Binnen LifeBird Training draait het om je ogen openen. Ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen. Dus bewezen effectieve technieken uit de communicatie en zelfverdediging toepassen. Je leert verschillende laagdrempelige technieken.

Leven staat synoniem aan genieten van mooie momenten en leren van obstakels. Een vogel associeer ik met vrijheid en onafhankelijkheid. Vogelvrij. Je vleugels uitslaan met een vrije geest en zonder belemmeringen. Kortom, leef bewust en groei. Ik vraag bereidheid om te leren en uit je comfortzone te stappen. Dit gebeurt allemaal binnen een veilige leeromgeving. Ik daag je uit, maar creëer geen extreme stresssituaties.

 Niets moet en NIET alles mag.

Daarom leven we huisregels na, zoals vertrouwelijk omgaan met ervaringen. Zonder uitzondering! Een onderdeel van weerbaarheid is grenzen aangeven. Jij bepaalt of je meedoet aan een oefening. Uiteraard ga je niet passief aan de kant zitten.

Mijn andere visies op leren betreffen plezier en genoeg variatie. Deze punten stimuleren jouw leerproces. Dit gebeurt door verschillende werkvormen en de inbreng van mijn persoonlijkheid. Ik ben enthousiast en heb veel energie. Ik vraag, luister, demonstreer, spiegel of observeer. Soms gebeurt dit met een lach, andere keren in alle rust.

Confidence by self-defence

Vertrouwen in jezelf en je zelfvertrouwen vergroten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is dit een belangrijk onderdeel binnen de weerbaarheid. Tijdens de cursus gaan we niet in een kring zitten en elkaars handen vasthouden. Ook kijk ik niet diep in je ogen en vertel ik hoe geweldig je bent. Wel zal ik jouw communicatieve en zelfverdedigingsvaardigheden trainen. Je ontdekt dan hoeveel mogelijkheden je hebt. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen.

Met een zelfverzekerde uitstraling geef je de boodschap af dat je niet met je laat sollen. Dit kan preventief werken bij pesten, intimidatie en (seksueel) geweld. Er zijn veel factoren die bepalen hoe een dader een slachtoffer selecteert. De oorzaak ligt altijd bij de dader(s)! Zelfs met een weerbaarheidscursus op zak zijn er geen garanties. We moeten realistisch blijven.

Logo_LifeBird_DEF

Dit symbool is afkomstig uit Korea, het land waar taekwondo haar oorsprong vindt. Het betekent kracht omringd door wijsheid. Het symboliseert de aanpak van LifeBird Training. Kracht verwijst naar zowel mentale als fysieke kracht. Deze krachten wil je zo optimaal mogelijk benutten. Situaties zo goed mogelijk inschatten en bewuste keuzes maken. Kortom, wijsheid.

Overige gegevens

  • In het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Aangesloten bij de Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing
Direct inschrijven of een vraag?
Cursusinformatie